Extremhögern vid makten

Posted on Jul 16, 2014 in Inlägg av Stefan Jarl

Svenskt Näringsliv har fått en ny vd, Carola Lemne. Hon tjänar en halv miljon i månaden, övriga förmåner oräknade. Hon har tio år kvar till pensionen, då har hon tjänatihop 60 miljoner och sitter på en pension som skulle kunna försörja en mindre stad. Hon tjänar 20 gånger mer än en sjuksköterska. Om hon hamnar på sjukhus ska hon alltså skötas av en sjuksköterska som tjänar 20 gånger mindre.

Denna Carola Lemne har tidigare varit chef för Danderyd sjukhus och som av en tillfällighet går nu Centern ut med att om dom vinner valet ska Danderyds sjukhus säljas.

Lemne har åsikten att ”vinster i välfärden är en absolut nödvändighet”. Inte för ett ögonblick reflekterar hon över hur det kan komma sig att vård, skola och omsorg fungerat utmärkt i decennier utan att riskapitalbolagen skött välfärden.

Men varför denna monstruösa lön? Därför att hon är extremist. Hon säjer det högern inte vågar tala om öppet, utan att genera sig. Så här säjer hon i Dagens Nyheter:

”-ALLT som förs fram av de politiska partierna MÅSTE bedömas efter måttstocken: bra eller dåligt för svenska företags konkurrenskraft.”

Alltså, ska vi sälja vapen till krigförande länder?
-Ja, om vi tjänar på det.

-Ska vi handla med korrumperade, rasistiska, förtryckande diktaturer?
-Ja, om vi tjänar på det.

Ska vi köpa från länder som satt barnarbete, förbud mot fackföreningar och kvinnoförtryck i system?
-Ja, om vi tjänar på det.

Ska vi importera varor som innehåller förbjudna kemikalier och som saknar bestämmelser för djurhantering?
-Ja, om vi tjänar på det.

Osv.

Carola Lemne är en högerextremist som får Jimmie Åkesson att framstå som en blygsam mittenpolitiker. Inte ens gamle Wallenberg skulle under 60-talet vågat säja nått liknande…Idag är vänstern tyst inför extremister av det här slaget.

VD Lemne får 6 miljoner i lön för att lansera denna moral, att allt i livet är till för att tjäna pengar på. Babylon rules.

Vem som helst kan tydligen köpas för pengar, ta bara socialdemokraternas tidigare talesman Östros, som inför det socialdemokratiska förslaget om en bankskatt som han tidigare talat varmt för, nu protesterar mot – som språkrör för Bankföreningen. Allt är till salu…

Nu duggar bankernas kvartalsrapporter in. SEB gör en kvartalsvinst om 5,5 miljarder och vd Annika Falkengren är stolt när hon i Båstad låter sig intervjuas.

-”Pengar har aldrig varit såhär billiga, det har aldrig funnits såhär mycket likviditet och börserna är tillbaka på all time high.”

Det är med andra ord ovanligt lätt att tjäna pengar, för lätt eftersom Falkenberg samtidigt är lite orolig.

-”Det någonting som gör att det inte känns riktigt bra. Vad det är vet jag inte…”, säjer hon.

Här har vi alltså en vd för en av Sveriges största banker som ärligt säjer att hon inte förstår varför banken tjänar sina pengar så lätt…

-”Det är viktigt att alla har beredskap för vad man ska göra om man blir av med sitt jobb eller om Sverige går in i en ny kris?” fortsätter hon, nu än mer orolig.

Herregud, vad är det människan säjer? Döljer hon i sin ångest något vi alla borde veta mer om? Har hon så hög lön att hon lovat hålla käft om vad hon vet?

”Vi har att göra med en alltigenom politisk värld och ett alltigenom politiskt samhälle, som sätter den här världen i rörelse. I själva verket är människan en alltigenom politisk människa, hon kan göra och tänka som hon vill och förneka detta faktum när som helst.”

Så skriver författaren Thomas Bernard, vilket manar till eftertanke.
Idag kom JK med sitt besked om att Avpixlat får skriva vad man vill på sin sida på nätet. ”Otrevliga och uppseendeväckande yttranden måste i yttrandefrihetens namn få finnas”, säjer JK i radio och friar.

Högern får tillgång till den demokratiska rättigheten, yttrandefrihet, men inte min film ”Godheten”, som inte ens efter valet får visas i de ordinarie SVT-kanalerna. Det är en skam och ett vittnesbörd om vart detta samhälle är på väg.