Radiopjäs med Johan Rabaeus

Posted on May 22, 2014 in Film, Nyheter

Nu kan du lyssna på hela radiopjäsen gratis här.

State_Of_Mind_Poster_PRINT-small

Premiär för min nya radiopjäs med Johan Rabaeus i rollen, ”State of mind”. Till Tempofestivalen, som ägde rum i Stockholm, var min radiopjäs inbjuden med titeln ”Lamentation över sakernas tillstånd”. Det är en monolog med Johan Rabaeus i rollen, en äldre man som reflekterar över tillståndet i världen och vår kultur mot bakgrund av minnen och drömmar. Jag hade först tänkt att detta var en monolog för Den Vita Duken men förstod att de bilder texten gav upphov till i fantasin var starkarer än de bilder vi kunde tillverka på film. Så jag tänkte om och det blev istället ”En film utan bild”, som undertiteln lyder. Det lockade mig också att göra något direkt för nätet för fri nedladdning. Monologen är dock ljudlagd på filmiskt vis och försedd med fantastisk musik, komponerad och utförd av min gamla medarbetare Ulf Dageby. Tillsammans bildar de ett ljudspår som du gör bäst i att lyssna till i bra hörlurar! Varsågod!