SNART DAGS FÖR PREMIÄR!

Posted on May 25, 2014 in Inlägg av Stefan Jarl

Starte_of_Mind_CD-Cover
För en vecka sedan var jag inbjuden till Nordic Docs i Fredrikstad i Norge.(Jag har visserligen slutat att skicka mina filmer till olika festivaler runt världen och tackar för det mesta nej, jag orkar helt enkelt inte längre). Godheten, såväl som några andra av mina äldre filmer, visades och för inbjudan stod filmfotografen som plåtat nästan alla Vibeke Lökkebergs filmer, Paul René, så det var svårt att tacka nej…Och tur var väl det att jag reste dit då jag fick motta ett fint pris för mina insatser som dokumentärfilmerna, ett slags life award. Det blev jag naturligtvis både glad och hedrad av.

Jag försökte häromdan räkna samman hur många som sett Godheten från premiären för snart 1 ½ år sedan och fram till nu. Efter SVT:s ovilja att visa filmen har den lagts ut på nätet på flera ställen och försäljningen på DVD har ökat drastiskt. Det är svårt att summera men en skattning hamnar på runt 150.000 människor. Det är mäktigt. Jag är glad för allt stöd jag fått.

Jag har just avslutat två kortfilmer varav en ska visas under politikerveckan i Almedalen i juli, ”Inequality kills”, om den ökande ojämlikheten, inte bara här i vårt land utan över hela Europa.
Jag har dessutom gjort en radiopjäs med Johan Rabaeus i rollen, ”State of mind”, som kördes under Tempo-festivalen i Stockholm. Nu har jag kompletterat den ytterligare och ska lägga ut den på nätet.
Så snart är det premiär på denna ”Lamentation över sakernas tillstånd”, som undertiteln lyder. Jag lägger ut den på nätet att gratis ladda ner, som ett litet tack för allt det stöd jag fått. Så håll utkik!
Snart är det premiär.